We are feeling the warmth of the South…

In more ways it is getting warmer and the people are really helpful. Maurizio was telling us that Rome is the beginning of the south, and the further south we come the nicer the people. We might have a problem there, cause if people are getting even kinder further south, we are not going to leave 🙂

På flere måder er det blevet varmere og folkene her ned syd på er rigtig hjælpsomme. Maurizio fortalt os at Rom er begyndelse på det sydlige Italien og at jo længere syd på vi kommer jo flinkere er folkene. Så vi har måske et problem, hvis folk er mere venlig syd på, forlader vi måske aldrig Italien. 🙂

Lente! Het wordt warmer en de mensen nog behulpzamer. Maurizio vertelde dat Rome het begin van het zuiden is en dat de mensen, zuidwaarts, nog aardiger zijn; Als dat zo is hebben we een probleem, dan verlaten we Italië nooit. 😉

Here are a few pictures from the last two weeks / her er nogle billeder fra de sidste to uger / Een paar foto’s van de afgelopen weken:

 

DSC_3434
Argentario peninsula is another beautiful place, lucky we could padler right next to the cliffs. / Argentario endnu et flot sted, hvor vi var heldige og kunne padler tæt på klipperne / Argentario peninsula is een prachtige plek, waar we het geluk hadden dat we er vlak langs konden varen.

 

DSC_3324

DSC_3350
Fascinating cliffs on one side, birds feeding on the other 🙂 / Fantastisk klipper på den ene side, fugle der jager på den anden 🙂 / Fascinerende klippen op de ene kant, vogels opzoek naar eten aan de andere kant 🙂

DSC_3459

DSC_3406
Liva happy as always and found a comfy seat in the front / Liva glad som altid og fandt hendes konge stole / Liva lachend als altijd, vond een comfortabele stoel voorop de kajak 🙂

 

DSC_3499
Isolated beaches are easier to find here in the south / Det er nemmere at finde isolerede strande her ned syd på / Verlaten stranden zijn hier in het zuiden makkelijker te vinden.

 

DSC_3505
Tiuri found a dolphin’s backbone  / Tiuri’s fandt en rygsøjle af en delfin / Tiuri vond een wervelkolom van een dolfijn.

 

DSC_3519
Making chains of seashells / Der bliver også lave kæder af skalder / Kettingen maken van schelpen.

 

SDC11979
Landing on the beach of Ostia, Rome / Lander på stranden ved Ostia, Rom / Landen op het strand van Ostia, Rome.

 

 

SDC11985
This was the place where Maurizio told me, to not land my kayak like I eat my pasta. I was cutting the pasta into small pieces instead of rolling it up on my fork / Det var her Maurizio senere sagde at jeg ikke skulle lande på stranden på samme måde som jeg spiser pasta. Jeg skar pastaen i små stykker istedet for a rulle det op på min gaffel / Dit was de plek waar Maurizio Lars vertelde dat hij zijn kajak niet zo moest landen als dat hij zijn spaghetti eet; niet in stukjes snijden maar rollend (langs je vork).

 

DSC_3526
And Maurizio brought champagne / Og Maurizio havde champagne med / En Maurizio bracht champagne mee.
DSC_3562
Just a picture from two great days on Rome / Lige et billed fra to gode dage i Rom / een van de vele foto’s van twee geweldige dagen in Rome
DSC_3739
Invited at Barbara and Antonio’s house to have a nice dinner / Var hjemme hos Barbara og Antonio’s hvor vi fik en dejlig gang aftensmad / Uitgenodigd voor avondeten bij Barbara en Antionio thuis.
DSC_3740
And the kids enjoyed each others company, language is not a problem / Og børnene hyggede sig sammen, sprog er ikke noget problem / The kinderen hadden een fantastische tijd samen, taal geen probleem!
DSC_3742
One evening a guy from the sailing club came by with his kids and gave us one of the biggest boxes of Pizza we have ever seen / En aften kom en af gutterne fra sejlklubben forbi sammen med hans sønner og have pizza med i en af de største pizza kasser vi har set / Een avond kwam iemand van de zeilclub langs, met zijn zonen, en gaf ons Pizza. In de grootste doos die wij ooit zagen (je raadt al wat we aten voor ontbijt)!
DSC_3788
Tullio drove us down  and Leo showed us around in Ostia Antica a 2000 year old city, fantastic / Tullio kørte os der hen, og Leo viste os rundt i den 2000 år gamle by Ostia Antica, fantastisk. We kregen een lift van Tullio en een rondleiding van Leo bij de Ostia Antica, een 2000 jaar oude start, fantastisch!
DSC_3791
Unbelievable what these Romans could build and how long it has been standing / Utroligt hvad de Romer kunne bygge og hvor længe det har holdt / Ongelooflijk wat de Romeinen al bouwde en dat we het nog steeds kunnen bewonderen.
DSC_3796
Tullio, the president of the Lega Navale (saling club) in Ostia, suburb of Rome, has been really helpful and a great person to be around with. We had a delicious lunch and talked about the differences between Denmark and Italy. We are similar is some ways and off course very different. Some say, that the Danish are the Mediterranean people of the north. ☺  / Tullio præsidenten af Lega Navale (sejleklubben i Ostia), en del af Rom. Har været super venlige og hyggelige at være sammen med. Vi havde en dejlig frokost og snakkede om forskellene på Danmark og Italien. På nogle punkter er vi faktisk meget ens, men selvfølgelig også forskellige. Nogle har sagt at vi dansker er det Middelhavets folk i nord. 🙂
DSC_3800
Our view from the room in Rome / Vores udsigt fra rummet hvor vi boede i Rom / Ons uitzicht, vanuit de kamer, in Rome

 

IMG_5080
Antonio with whom we had dinner, came with us the whole day to Torvaianica, nice! / Antonio som vi var hjemme og have middag hos, padlede med hele vejen til Torvaianica / Antonio is met ons mee gekajakt naar Torvaianica, super!
DSC_3817
Had to replace a metal bar in my Mirage system, quickly there were people to help 🙂 / Skulle skifte en metal stang i mit Mirage system, og hurtigt var der folk der ville hjælpe til / We moesten een metalen stang verwisselen in onze Mirage systeem en al vlug waren er vele handen om te helpen. Hoewel zoals een Italiaan zei: in Italië helpen we graag kijkend 🙂

 

IMG_5112
Mauro, on the left the president of Lega Navale Torvaianica, invited us for dinner together with 15 of his friends 🙂 / Mauro til venstre, præsidenten af Lega Navale Torvaianica inviterede os på middag sammen med 15 af hans venner 🙂 / Mauro, links en de president van de Lega Navale Torvaianica, nodigde ons uit voor avondeten samen met 15 of zijn vrienden 🙂


13 thoughts on “We are feeling the warmth of the South…

 1. Zo leuk om te lezen dat al die mensen zo enthousiast zijn steeds. Het moet voor de kinderen (ook voor jullie) toch iedere keer weer een belevenis zijn.

 2. Indrukwekkend zoals jullie alles beleven. Wat een prachtige natuur is het daar in Italie. Het wordt gelukkig zomer en jullie gaan wat dat betreft de goede kant op. Het is een lust om jullie te volgen. Goede reis verder. Allemaal een dikke knuffel
  Tini en Wim de Waardt, Lekkerkerk, Nederland

 3. dear family larson your adventure is beautiful. if you go to Procida (Island of the Gulf of Naples) stop will give you assistance and great reception throughout. you are our guests
  Nicola Carabellese

  1. Hi Nicola, we were thinking about going to Procida, so that sound great if you could help us. But my parents are coming so don’t know exactly how we are going, and if it is ok that they are coming to? Maybe they could come by ferry and us by kayak. Maybe you know a good place to have your car and caravan for a few days on mainland?
   Nice to hear from you, kind regards Lars

   1. Hi Lars! It will be a pleasure for me to welcome you in Procida. You’ll be our guests, together with your parents. Just let me know when you think to arrive to Naples. There’s a place where your parents can leave their car and caravan close to the port where they’ll take the ferry to our island. I’m looking forward to meet you and your family Greetings from Procida
    Nicola
    My telephone Number is 3343817716 i dont speak English, write me

   2. That’s sound so great, we will look forward to that. 🙂 Think to be there in a weeks time, but the weather is not really that good right now, so maybe a little later. In a couple of days I will know more. Looking forward to see you 🙂 Did you see our live tracking system, there you can see our position every 10 min on the water.
    http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=00saaCFqKYDed51lrtiJcepOoaxbK2XH3
    I will keep you updated, kind regards Lars

 4. Lars hello if you could reach for the Easter week would be perfect here you do so many things at that time !!!!!! 👍👍👍👍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s